_DSC3761.JPG
DUBBEL_HauntedhouseMakingOff (5 van 13).jpg

JULIE BAKT

Hartig en zoet

WORDT VERWACHT OKTOBER 2021

 

De kunst van de eenvoudige patisserie, boordevol smaak, zonder stress in de keuken, dat is waar Julie Van den Driesschen voor staat: ‘In mijn boek gaat het niet over de perfecte afwerking, moeilijke technieken of het aantal calorieën. Het gaat over het herbeleven van mijn herinneringen aan lekker eten, en dan in het bijzonder aan eenvoudige, zoete baksels uit mijn jeugd. Ik wil je graag mijn passie voor het bakken in zijn eenvoud en het plezier in de keuken laten (her)ontdekken. Focussen op de smaak en de afwerking nonchalant houden, dat is de kunst. De recepten zijn gebaseerd op smaken uit mijn kindertijd, notities uit het recepten - boekje van mijn grootmoeder en nieuwe baksels die ik in de loop der jaren ontdekte. Allemaal recepten waar ik zelf op terugval, afhankelijk van het goestingske of de gelegenheid.

DUBBEL ZO LEKKER 

Mijn eerste bakboek - in samenwerking met Bake Off kandidate 2018 Denise Kuppens - ligt sinds oktober 2019 in de boekhandel. Denise en ik leerden elkaar kennen in de Bake Off tent en besloten na ons avontuur de handen in elkaar te slaan met een uniek bakboek dat zowel klassieke als vegan bakrecepten brengt. 

Ik ben een klassieke bakster en blijf trouw aan mijn geliefde boter, eieren en melk. Denise brengt een lekker vegan alternatief om aan te tonen dat ook vegan gebak lekker, mooi en makkelijk kan zijn. Met beide recepten samen te brengen hopen we de drempel naar alternatief gebak te verlagen. 

Wij kunnen beiden smaken en brengen in Dubbel zo lekker onze favoriete recepten, waaronder ook enkele spektakelstukken uit de Bake Off tent.