top of page

Kaastaart met Toblerone

Toen ik de koekjeskast deze week nog eens aan het opruimen was, kwam ik twee grote repen Toblerone tegen. Een beetje nostalgie voor mij, want we serveerden dit vaak op woensdagnamiddag bij de koffie. Waarom dit lekker snoepgoed met nougat niet eens verwerken in een dessert? Ik dacht onmiddellijk aan een kaastaart, heel eenvoudig en lekker smeuïg. Zeker eens uitproberen!


Ingrediënten


250 g digestive koekjes 30 g pecannoten 20 g vanillesuiker 110 g boter 350 g Toblerone (melk en/of wit) 160 g volle room 300 g roomkaas Gesmolten chocolade (optioneel)

Werkwijze


Bodem


  1. Doe de digestive koekjes samen met de pecannoten en vanillesuiker in een keukenrobot (hakmolen). Blitz alles fijn tot je kruimels krijgt.

  2. Voeg de gesmolten boter toe en meng nog een laatste keer goed.

  3. Doe de inhoud in een ronde bakvorm bekleed met een bakpapiertje. Druk je koekjesbodem plat met de onderkant van een glas.

  4. Bak voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat even afkoelen op kamertemperatuur.

Vulling


  1. Smelt de Toblerone samen met de room in de microgolf.

  2. Meng alles tot een mooie massa en voeg de roomkaas toe.

  3. Klop dit mengsel luchtig met een elektrische mixer.

  4. Doe de kaasvulling over je koekjesbodem in de bakvorm en plaats minstens 4 uur in de koelkast. Ontvorm de taart makkelijk door met een scherp mesje langs de randjes te gaan. Werk af met eventueel wat chocolade, smakelijk!
708 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page