top of page

Vanillefudge met pecannoten (en whiskey)

Fudge is een zacht karamelsnoepje dat vooral in Engeland (en Amerika) bekend is. Traditioneel maak je dit op basis van suiker en boter, maar ik koos voor een snellere variant met gecondenseerde melk. Het is zo eenvoudig en je hebt slechts drie ingrediënten nodig: chocolade, gecondenseerde melk en boter. Daarnaast voeg je smaken naar keuze toe, zoals bijvoorbeeld noten, gekonfijt fruit, koekjes, snoepjes (denk aan marshmallows)... Mijn combinatie met pecannoten, vanille en whiskey vind ik een winner!Ingrediënten

350 g witte chocolade 60 g boter 1 blikje gecondenseerde melk (305 ml) 1 vanillestokje Handvol gehakte pecannoten Scheutje whiskey (optioneel)

Werkwijze


  1. Doe de witte chocolade, boter en blikje gecondenseerde melk in een steelpan. Zet de massa op een zacht vuur en roer tot alles mooi gesmolten is.

  2. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en voeg toe.

  3. Voeg als laatste de gehakte pecannoten en whiskey toe.

  4. Meng goed en stort je fudge uit in een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier. Werk af met nootjes naar keuze.

  5. Laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

  6. Haal de fudge uit de koelkast, verwijder het bakpapier en snijd in vierkante blokjes.


Handige tips


  1. Om je fudge sneller te laten opstijven, kan je deze ook in de diepvries plaatsen. Ik heb ook al gemerkt dat je hem dan nog makkelijker kan aansnijden.

  2. Ik bewaar de fudge daarna op kamertemperatuur in blokjes, zo smaken ze het best. Ze krijgen dan een zacht korstje en binnenin blijven ze heerlijk smeuïg. Als je ze in de koelkast blijft bewaren krijgen ze te veel condens (wat ervoor zorgt dat ze kleven) en zijn ze natuurlijk véél kouder.

  3. Je kan de witte chocolade vervangen door melk of fondant.

  4. Wees creatief en experimenteer met smaken: koekjes, gekonfijt fruit, marshmallows, zeste van sinaasappel, rozijntjes...


Je kan dit recept ook in video bekijken op instagram @njamtv214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page